Kthehu te lista
20 Prill 2022

Auditorja e Përgjithshme i jep vëmendje qasjes strategjike në menaxhimin e financave publike në vend

Takimi me ekspertin 1

Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca, e shoqëruar nga Zëvendës Auditori i Përgjithshëm, Bezad Halilaj dhe drejtoresha për Komunikim dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar, Qëndresa Mulaj, sot kanë mbajtur takim me ekspertin nga Lituania, Rimantas Veckys, i cili është i angazhuar në kuadër të Projektit të BE-së për reformën në menaxhimin e financave publike, i zbatuar nga GIZ-i.

Z. Veckysi është i angazhuar për të mbështetur ekipin e Zyrës Kombëtare të Auditimit në zhvillimin e objektivave dhe prioriteteve strategjike të cilat do të jenë pjesë e Strategjisë Kombëtare për Menaxhimin e Financave Publike (2022-2026).

Gjatë këtij takimi është diskutuar për qasjen strategjike në menaxhimin e financave publike në Kosovë përkatësisht për objektivat  dhe prioritetet strategjike të ZKA-së në kuadër të Strategjisë Kombëtare për Menaxhimin e Financave Publike.

Auditorja e Përgjithshme, znj. Spanca ka shprehur përkushtimin e saj dhe të bashkëpunëtorëve të ZKA-së për një bashkëpunim të vazhdueshëm dhe frytdhënës në dhënien e kontributit për vendosjen e objektivave afatgjata të kësaj fushe, si dhe realizimin e synimeve për një menaxhim më të mirë dhe të shendosh të parasë publike.

Nga ana tjetër eksperti  Rimantas Veckys ka falënderuar Auditoren e Përgjithshme dhe përfaqësuesit tjerë të ZKA-së për pritjen duke e vlerësuar të rëndësishme mundësinë që të jap kontributin e tij në kuadër të këtij projekti. Veckys ka një përvojë disa vjeçare në vende të ndryshme përfshirë edhe ato të rajonit.

Të ngjashme