Kthehu te lista
08 Shkurt 2021

Auditori i Përgjithshëm i Kosovës uron homologun e tij polak me rastin e 102 vjetorit të themelimit të Institucionit Suprem të Auditimit të Polonisë

Telegram Urimi

Auditori i Përgjithshëm i Republikës së Kosovës, Besnik Osmani, përmes një telegrami ka uruar Presidentin e Zyrës Supreme të Auditimit të Polonisë, Marian Banaś në 102 vjetorin e themelimit të këtij Institucioni, me ç’rast ju ka dëshiruar suksese në vitet e ardhshme.

Osmani ka veçuar bashkëpunimin e shkëlqyeshëm në mes të Zyrës Kombëtare të Auditimit të Kosovës dhe Zyrës Supreme të Auditimit të Polonisë, në veçanti në zbatimin e projektit të binjakëzimit. Këto shkëmbime janë jetike për komunitetin ndërkombëtar të auditimi,  thuhet tutje në telegramin e urimit.

Projekti i Binjakëzimit “Fuqizimi i mëtejmë i ndikimit të Zyrës Kombëtare të Auditimit në Kosovë” i financuar nga Bashkimi Evropian është duke u zbatuar nga Zyra Supreme e Auditimit të Polonisë. Projekti shërben për avancimin e metodologjisë së auditimit, rritjen e  cilësisë në auditim dhe fuqizimin e ndikimit të Zyrës Kombëtare të Auditimit, përmes zbatimit të rekomandimeve të auditimit nga subjektet e audituara.

Ndërkaq ky është projekti i dytë i financuar nga BE-ja dhe zbatuar nga Zyra Supreme e Auditimit të Polonisë. Projekti i zbatuar në vitin 2017/2018 ka pasur për fokus zhvillimin e kapaciteteve profesionale në ZKA për auditimin e Ndërmarrjeve publike.

Të ngjashme